Фінальний сезон «Гри престолів» буде найдорожчим

27 вересня 2017,  18:12 | Новини серіалів | Автор: Елена Стрельбицкая

Незважаючи на те, що 8 сезон «Гри престолів» буде складатися з найменшої кількості серій, його бюджет перевершить минулі сезони.

Хоча у фінальному сезоні «Гри престолів» буде всього 6 серій, їх тривалість буде відповідати повнометражного фільму, а також вони стануть кульмінацією популярного фентезі і покажуть епічну битву Джона Сноу (Кіт Харінгтон), Дейнеріс (Емілія Кларк) і Серсеї (Ліна Хіді) з Королем ночі і його армією мерців, так що збільшення бюджету серіалу не є великим сюрпризом. Але тепер ми знаємо точні цифри.

На одну серію 8 сезону канал HBO має намір виділити $15 мільйонів, повідомляє Variety. Виходить, що всього сезон каналу обійдеться в $90 мільйонів.

Для порівняння, на одну серію 1 сезону витрачалося майже в три рази менше, по $6 мільйонів. Але в першому сезоні не було драконів, масштабних баталій і армії мерців, створення яких обходиться дуже недешево.

Також Variety пише, що бюджети телепроектів продовжують стрімко рости. На створення однієї серії хітового серіалу «Дуже дивні справи» виділялося по $6 мільйонів, а бюджет його 2 сезону виріс до $8 мільйонів за серію. Одна серія костюмованої драми «Корона» обійшлася Netflix $10 мільйонів.

Канал FX витрачає на свої серіали менше, десь від $3,5 до $4 мільйонів за годину. Франшиза «Американська історія злочинів» обходиться їм дорожче — ближче до $6 мільйонів.

Прем'єра 8 сезону «Гри престолів» відбудеться у другій половині 2018 або в 2019 році. Тоді й дізнаємося, на що пішов настільки величезний бюджет.

1057 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: