Шорт-лист потенційних номінантів на «Оскар-2017» за Кращі спецефекти

17 грудня 2016,  21:00 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

Американська академія кінематографічних мистецтв і наук оголосила десять потенційних номінантів на «Оскар-2017» за Кращі спецефекти.

Хто ж цього року буде претендувати на «Оскар» за свої досягнення в області візуальних ефектів?

Половина з цього списку заявляє про вражаюче домінування студії Disney в області фантастики: «Великий і добрий велетень», «Перший месник: Протистояння», «Доктор Стрендж», «Книга джунглів» і «Бунтар-один. Зоряні війни. Історія». І у кожного з цих фільмів є непогані шанси бути номінованими.

На перший погляд, спецефекти «Першого месника: Протистояння» не надто відрізнялися від спецефектів попередніх фільмів Кіновсесвіту Marvel, що саме по собі досить добре, адже серед них є аж 6 номінантів на «Оскар», але не варто забувати, як для однієї з його сцен значно омолодили Роберта Дауні мол. зробивши його років на 30 молодше. А марвелівський «Доктор Стрендж» дійсно розширив кордони нашої реальності.

Знаючи любов Академії до Стівена Спілберга, складно уявити, що вона не відзначить нехай і не особливо успішну, зате безмежно добру казку «Великий і добрий велетень», над створенням якої режисер працював ще з 1990-х, і лише в цьому році зміг настільки правдоподібно показати на екрані поруч 7-метрового велетня і маленьку дівчинку, яка стала його найкращим другом.

Традиційно без номінацій на «Оскар» не обходиться ні один з фільмів франшизи «Зоряні війни», тому присутність в цьому списку її спін-оффу «Бунтар-один. Зоряні війни. Історія» було очікувано, і майже напевно можна чекати його в списку номінантів, особливо, якщо ви вже дивилися фільм і побачили, як його творці буквально воскресили кількох персонажів.

Дуже високі шанси бути номінованою є у «Книги джунглів», де всі персонажі, крім головного героя Мауглі, були створеними на комп'ютері звірами, які виглядали дуже реалістично.

Складно сказати, як ляже карта у випадку з «Фантастичними звірами і де їх шукати», оскільки з 12 номінацій на «Оскар», які отримали попередні 8 фільмів Поттеріани, тільки 3 з них були за Кращі візуальні ефекти.

Темними конячками шорт-листа можна назвати фільми «Прибуття», «Глибоководний горизонт» і «Пробудження». І якщо хтось із них і буде номінований, то, швидше за все, це буде «Прибуття», зазначене двома номінаціями на «Золотий глобус», правда, за Кращу драматичну актрису і Кращий оригінальний саундтрек.

Єдиним мультфільмом тут є «Кубо і легенда самурая», і якщо він отримає номінацію у даній категорії, то буде першим анімаційним фільмом, який удостоївся такої честі з 1994 року, коли за свої спецефекти був номінований «Кошмар перед Різдвом». А після номінації на «Золотий глобус», у «Кубо і легенди самурая» є ще і дуже хороші шанси претендувати на звання Кращого анімаційного фільму року.

Номінанти на «Оскар-2017» стануть відомими 24 січня.

Шорт-лист потенційних номінантів на «Оскар-2017» за Кращі спецефекти:

89-а церемонія нагородження «Оскар» відбудеться в Голлівуді 26 лютого.

1734 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: