Рецензія на фільм «7 життів»

10 січня 2009,  19:51 | Рецензії | Автор: Black_Angel_74

"11 балів"

В той час як в Росії в прокат виходить «Населений Острів» (читай - тупе гівно), за бугром йде нежартівлива боротьба за глядача. В американський прокат вийшли такі різні, але, безсумнівно чудові фільми як «7 життів» з Уіллом Смітом у головній ролі, «movie id=26829 name='Рестлер'>» з Міккі Рурком і «Завжди говори «ТАК»» із Джимом Керрі.

Власно про перший і піде мова. Фільм італійського режисера Габріеле Муччіно, вже відомого за шедевральною картиною «В погоні за щастям», до речі, теж з Віллом Смітом у головній ролі. Даний тандем уже приречений на успіх, і він себе виправдав сповна!

Сюжет при перегляді семи життів нагадав мені фільм «21 грам»: так само спочатку нічого незрозуміло, навіть не можеш зрозуміти минуле або сьогодення показано в деяких сценах, минуле головного героя теж досить мрячно. Але поступово цей паззл починає складатися, і стає ясно, що герой Вілла - людина з великим вантажем на душі, який прагне допомогти зовсім незнайомим людям. До кінця фільму весь паззл буде зібраний, і ось тут вас і вразить вся сила сюжету й вже нагнічена до межі грою акторів атмосфера.

Розповісти подробиці, або ж видати який-небудь спойлер до цього фільму, вважаю злочином, тому що фільм є безумовним шедевром. Навіть ні, це щось більше, ніж просто шедевр. Я бачив багато відмінних фільмів, але цей - бездоганний у всьому! Відмінна операторська робота, прекрасна режисура, незрівнянна гра акторів, яка змушує повністю поринути в світ їхніх емоцій і переживань, просто ідеальний звуковий ряд, уже відзначений мною сюжет. Я сподіваюся на швидку появу в мережі субтитрів, щоб насолодиться цим фільмом знову, без перекладача, який бубонить у мікрофон бездушним голосом.

Кращий фільм збіглого року! Найкращий з усіх мною побачених! Перший фільм, якому хочеться поставити 11 балів з 10! По емоційності при перегляді можна порівняти лише з «Зеленою милею» або «Леоном». Цей фільм змусить пустити сльозу навіть найтвердішу людину. А що ще треба від фільму на 11 балів?

488