Рецензії, в яких згадується Мадс Міккельсен

Рецензія на фільм «Індіана Джонс і Реліквія долі»
Остання пригода легендарного археолога
1 вересня 2023,  18:45 | Рецензії | Автор: Олена Стрельбицька

Уся увага цього літа дісталася кіноподії під назвою «Барбенгеймер», тобто стрічкам «Барбі» та «Оппенгеймер», проте головною кінопрем'єрою для шанувальників пригод та археології точно стала стрічка «Індіана Джонс і Реліквія долі», де знаменитий Гаррісон Форд востаннє втілив легендарного шукача пригод та професора археології доктора Індіану Джонса, який ніколи не сидить на місці. І цього разу його чекає зустріч не з іншопланетянами, як у попередньому фільмі, а з його давніми ворогами нацистами, які знову хочуть здобути могутній артефакт, що допоможе змінити їм хід історії.

Читати далі...
28 травня 2022,  17:44 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Спочатку студія Warner Bros. планувала випускати по одному фільму з пенталогії «Фантастичні звірі» раз на два роки, але світова пандемія коронавірусу та скандал зі звільненням Джонні Деппа з посади головного лиходія цієї історії внесли свої корективи, і третю частину пригод відважного магозоолога Ньюта Скамандера та його друзів довелося чекати ж 4 роки. Вочевидь, через всі випробування, що випали долю людства в останні роки, починаючи від світової пандемії і закінчуючи повномасштабною війною у серці Європи, повернення у чарівний світ Дж.К. Ролінґ усі поттеромани чекали зі ще більшою надією. Особливо, враховуючи, що новий розділ франшизи отримав назву «Фантастичні звірі: Таємниці Дамблдора» на честь найвидатнішого чарівника всіх часів, який завжди знаходив правильні слова навіть у найважчі часи. Що ж пішло не так?

Читати далі...
Рецензія на фільм «Ще по одній»
Життєстверджуючий тост від Томаса Вінтерберга
29 січня 2021,  01:10 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

З кожного кута гучна реклама пропонує нам найрізноманітніші товари, які нібито повинні зробити нас щасливими, але кількість по-справжньому щасливих людей в світі чомусь ніяк не росте. Нам чогось не вистачає, і ми не завжди можемо (або хочемо) зрозуміти, чого саме нам бракує, щоб вибратися з безодні туги, що затягує нас і може обернутися серйозною депресією. Але стривайте, адже людство вже придумало такі чудові ліки від смутку і скутості, як алкоголь. Так чого ми п'ємо його тільки на свята? Цим питанням задавалися багато умів, і ним же задається фільм «Ще по одній», де свій алкогольний експеримент вирішують провести чотири шкільних вчителя.

Читати далі...
Рецензія на фільм «Ван Гог. На порозі вічності»
Прогулянка прекрасними полями під ручку з одиноким генієм
21 грудня 2018,  03:13 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Коли дивишся на картини геніального нідерландського художника Вінсента ван Гога, який творив у 19 столітті, вони вражають своєю яскравістю фарб, за допомогою яких Вінсент міг змусити заграти найбуденніший пейзаж або предмет, як копиця сіна чи зношені черевики. Але його життя в бідності і в презирстві оточуючих було наповнене стражданнями, які передчасно перервалися від кулі в молодому віці – йому було всього 37 років. І тепер загадку його трагічного образу взявся розгадувати кінематографіст Джуліан Шнабель у своїй новій картині «Ван Гог. На порозі вічності».

Читати далі...